Dosadašnje izložbe

/ Hronologija izlaganja radova /

.

Na savremenoj srpskoj likovnoj sceni aktivno sam prisutan od 2010. godine i prve samostalne izložbe u SKC (Studentskom kulturnom centru), a potom i serijama samostalnih i grupnih izložbi slika i fotografija, pri mnogim kultnim galerijama, i drugim gradskim lokacijama i kulturnim dešavanjima. Do sada aktivno učestvovao na 33 izložbe, od kojih je bilo 9 samostalnih, a 24 grupne.

Dobitnik II nagrade na kolektivnoj izložbi ”Zima 2014/15” u organizaciji Likovnog kluba Đuro Salaj, Akademije 28 u Beogradu.

Izložbe na kojima sam do sada učestvovao pokrivale su prezentovanje radova u tri osnovna oblika/formata:

 • printovi digitalnih grafika – tradicionalni vid izložbe u galerijskim uslovima, s uramljenim radovima u različitim veličinama;
 • interaktivnom/digitalnom obliku – kada su posetioci izložbe imali priliku da se i lično uključe postavku i na taj način lično i direktno učestvuju u definisanju radova, te da oni sami kreiraju sopstvena dela, od raspoloživih elemenata i simbola putem posebnog softvera (u toku trajanja manifestacije Noći muzeja, u Muzeju savremen nauke i tehnike);
 • i u vidu video prezentacija, koja je podrazumevala upoznavanje s radovima kroz detaljnu priču o nastanku, kao i detaljnim opisom svakog pojedinačnog dela prikazanog u toku prezentacije.

.

Hronologija predstavljanja radova:

.

– S a m o s t a l n e   i z l o ž b e –

 

 • Just Vanilla, Ada Ciganlija, Ada art 2012 – Umetnost na otvorenom – 15.08.2012 – 30.08.2012, Just Art, izložba printova.
 • La Libertad, 22.06.2013. – 06.08.2013, izložba printova.
 • La Libertad, 06.12.2013. – 25.12.2013, izložba printova.

.

.

– K o l e k t i v n e   i z l o ž b e –

 

 • Umetnik*, Urami ideju, grupna video izložba u kojoj učestvuje 9 autora, koji džeći prazne ramove imaju priliku da u neposrednoj komunikaciji predstave svoja dela koja nisu u potpunosti realizovana, metrijalizovana, foto klub CFFKS, Banovo brdo Beograd, 26.01.2013. godine.
 • Umetnik*, Familija, učešće na izložbi imaju članovi neformalne grupe UMETNIK* kao i sami organizatori, članovi njihovih porodica, bliži i dalji rođaci, prijatelji, poznanici kao i svi drugi uspešni lobisti svojih dela, umetnost lobiranja, foto klub CFFKS, Banovo brdo Beograd, 26.01.2013. godine, izložba printova.
 • Umetnik*, konkurs za fotografiju za mesec mart, Odličan (5) U*, tema slobodna. Autori su konkurisali sa po 5 radova, a jedan sa kojim su učestvovali birali su učenici petog razreda osnovne škole Vasa Čarapić iz Beograda. Peta izložba Galerija* izvedena je na Trgu od 13h, u trajanju od sat vremena, 20.04.2013. godine.
 • Manifestacija Jevremova – ulica susreta, izložba fotografija Odličan (5), Umetnik*. Tradicionalna manifestacija „Jevremova – ulica susreta”, koja se već petu godinu zaredom održava na opštini Stari grad. Obeležavanje slave Cveti i dana opštine Stari grad. Jedna od najlepših dorćolskih ulica bila je po peti put mesto susreta, druženja, tolerancije, praznik radosti, smeha i dobrog raspoloženja. Duž Jevremove, od Kalemegdana do Skadarlije, posetiocima su predstavljena različita udruženja i ustanove, Kancelarija za mlade, Volonterski servis, UK „Parobrod”, Dom zdravlja, kao i verske zajednice centralne gradske opštine. 28. april 2013. godine, od 13h u trajanju od jednog sata, izložba fotografija Galerije *.
 • Noć muzeja 2013, galerija Eurocentar u Beogradu, 18.05.2013. od 18 časova, do 24.05, Poziv na sudar. Hajde, bez straha, znamo da želite da kreirate izložbu! Fotografije, prazni zidovi galerije i beskrajni univerzum mašte – vama na usluzi! Umetnici Jelena Micić i Žarko Aleksić priredili su vam interaktivno iskustvo i „sudar“ svetova – i vi i oni u ulozi i umetnika i kustosa. Odaberite po jednu fotografiju sa dve gomile, povežite ih u celinu i kreirajte sopstveno malo delo. Za vašu kreaciju je obezbeđeno mesto na zidu galerije, i to u elitnom okruženju. U saradnji i organizaciji neformalne grupe Umetnik*. Požurite na „Sudar“.
 • Izložba pod nazivom Vidimo se, 13. jul na Trgu republike sa početkom od 19 časova i u trajanju od sat vremena. U organizaciji Galerije* (Galerija sa zvezdicom).
 • 59. Majski susreti, galerija Akademija 28, Đuro Salaj – Centar za umetnost, kulturu i ugostiteljstvo. Izložba likovnih radova u periodu od 14. maja do 16. juna 2014. Učestvovao sa slikom Crucia Circulae, print. Uručena pohvala likovnog žirija.
 • Jesen 2014, kolektivna izložba članova Likovnog Kluba Đuro Salaj, galerija Akademija 28 (Nemanjina 28), termin od 17.09 – 13.10.2014. godine. Učestvovao sa slikom Proxima Proclamare, print.
 • Zima 2014/2015, Izložba likovnih radova članova Likovnog kluba Đuro Salaj, Galerija Akademija 28, Beograd. Izložba u periodu od 17. decembra 2014. do 26. januara 2015. godine. Osvojena druga nagrada.
 • Proleće 2015, Izložba likovnih radova članova Likovnog kluba Đuro Salaj, Galerija Akademija 28, Beograd. Ozložba je otvorena 08. aprila i traje do 11. maja 2015. godine. Učestvovao sa slikom Dilusional Sol. Dodeljena pohvala.
 • 60. Majski susreti, smotra amaterskog likovnog i književnog stvaralaštva, kulturna manifestacija sa stažom od 60 godina. Izložba likovnih radova članova Likovnog kluba Đuro Salaj, Galerija Akademija 28, Beograd, u periodu od 13. maja do 15. juna 2015. godine. Učestvovao sa slikom Hram tri kralja. Pohvaljen.
 • Projekat „DosijeUmetnik“ udruženja Kreativna fabrika predstavlja kolektivnu izložbu ~Impuls no.2~, u terminu četvrtak 31. marta 2016. godine u 20:30h u noćnoj galeriji Petak (Lomina ulica br. 14). Na konkurs se prijavilo preko 200 kandidata kako iz Srbije, tako i iz okolnih zemalja: Bugarske, Italije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a od ukupnog broja prijava, organizatori su napravili uži izbor od 55, po njima najboljih kandidata. Kako bi radovi odabranih umetnika bili što bolje predstavljeni publici izložba je bila podeljena u tri dela.
 • Učešće na kolektivnoj izložbi slika u okviru festivala Dev9t, 10. – 18. juna 2016. godine, Stara ciglana Beograd. Mestu koje umetnicima omogućava da imaju potpunu slobodu da budu ono što jesu. Učestvovanje sa radom Ima Gadola.
 • Kolektivna izložba ”Mladi talenti Akademije 28” (31. 08. – 12. 09. 2016.), u okviru Likovnog kluba Đuro Salaj, Akademije 28, osnovanog sada već davne 1971. godine u Beogradu. Tehnika: slobodna, učestvujem s tri grafike – Eastern Code, Prima Yud i Ima Gadola.
 • Kolektivna izložba slika u na festivalu Dev9t, 09. – 17. juna 2017. godine, Stara ciglana Beograd. “Ili čekaš da svane, ili upališ svetlo(st)”, poruka je organizatora, Udruženja za urbanu kulturu „Devet“, koji su ovogodišnju svojevrsnu umetničku koloniju nazvali “Svetlost i senke”. Učestvovanje sa radom Three Kings Temple.
 • Projekat HAI (חי) – Prodajna izložba radova na temu jevrejske simbolike, 9. decembar 2017. u 14.30h u lobiju hotela Patria u Subotici. Pored izložbe, toga dana u istom hotelu odvija se i festival jevrejskog učenja Limmud (לימוד) Ex Yu. Učestvovanje sa radom Maase Berešit (מעשה בראשית). Radovi će biti izloženi u renoviranoj subotičkoj sinagogi.

.


Pratite diskusiju/Subscribe
Obaveštavaj/Notify
guest

0 Comments / Komentara
Inline Feedbacks
View all comments