His Mental Highness

.

Naziv slike: His Mental Highness Allity of I

Prevod na srpski jezik: Njegovo mentalno
visočanstvo Jastva

Redni broj: 42

Datum nastanka: 06. 10. 2010. (01:14:00)

U kratkim crtama: Prethodnica, odnosno uvod u simboliku, rada Ol Sonuf Vaoresagi. Postepeni prilaz entitetu kojeg tumačim kao neku vrstu sopstvenog vodiča unutrašnjim svetovima inspiracije i stvaranja.


Kao što je u kratkom opisu i rečeno ova slika predstavlja prethodnicu rada Ol Sonuf Vaoresagi, iz perspektive postepenog upadanja u san i uspostavljanja komunikacije  u okviru lucidnog sna, a kako se san odvijao tokom više noći tako su i detalji počeli da se kristališu u smislu predhodne slike o onoga šta je predstavljeno.

Ova slika podeljena je u tri segmenta, gde centralno deo predstavlja neku vrstu trona kome se pristupa. Leva i desna strana na određeni način prikazuju ton, glas, komunikacije tokom lucidnog sna i na osnovu toga da li i kako vibriraju mogao sam da znam da li ja pričam i postavljam pitanje, ili slušam odgovor, odnosno komuniciram sa formom u slici.

Sam središnji deo slike pri vrhu dočarava odnos dimenzija mene kao sanjača i onoga čemu pristupam, što u tom momentu mi i nije bilo najjasnije. Naime, ovde se vidi vizuelna predstava procesa upadanja u san i veličine onoga s čime težim da uspostavim kontakt. Ukoliko ovo posmatramo sa stanovišta moderne psihologije jasno se vidi iluzorna veličina Ega koji se u poređenju sa dubljim sadržajima psihe gubi u svojoj penušastoj prirodi.

Tek po upadanju u san Ego postaje izuzetno ranjiv samom činjenicom da se suočava sa svojom istinskom veličinom koja u poređenju s dubljim sadržajima i nivoima psihe koji predstoje.

.

ODABIR SLIKA


Pratite diskusiju/Subscribe
Obaveštavaj/Notify
guest

0 Comments / Komentara
Inline Feedbacks
View all comments