Okultarijum ideja

ɒˈkʌlt,ˈɒkʌlt – clandestine, hidden, secret one /

.

Osim stvaranja primarnih likovnih dela iz galerije Upper symbolism, ovde želim da predstavim još neke misaone eksperimente i razrade, a koje se ogledaju u vrlo jednostavnim grafičkim predstavama simbola i ideja koje i dalje čekaju na neki vid daljeg usložnjavanja. Svaka od slika predstavlja početni razvoj određenog koncepta pretočenog u oblik koji svojom postavkom prati ključne elemente ideje na čijim se osnovama nalazi (putem matematičkih ili drugih principa generisanja). Mnoge od njih su okultnog karaktera, posmatrano u okvirima standardnih premisa određenih društava koja baštine svoj nezavisni način razmišljanja u okviru određene religije, podsistema unutar religije ili filozofskog stanovišta.

Većina dela koje ćete ovde naći nikako ne predstavljaju završena dela, već pre razvoj ideje najdalje do određene tačke kada je došlo do zastoja, što namernog ili neminovnog, zbog same nemogućnosti pronalaženja odgovarajućeg modusa daljeg razvoja. Zato se može reći da je ovo krajnje eksperimentalna galerija koja služi tek kao inspirativni impuls za dalji rad, koji će se desiti u jednom trenutku u budućnosti.

Pregled mnogih nedovršenosti.

Kada bi se geometrija suprotstavljala našim strastima i trenutnim interesima kao što to čini etika, i nju bi smo ignorisali i dovodili u pitanje, bez obzira na tačnost Euklidovih dokaza.

(Lajbnic)

.


4 komentara na temu Okultarijum ideja

 • Vesna piše:
  22/05/2012 at 00:31

  Cool:) Good luck with the project! 🙂

  Odgovorite na komentar

  • arsmagine.com piše:
   22/05/2012 at 01:27

   Thanks. This is kinda lifelong procces. The greatest journey of all, inner one 🙂 This site will act as a mirror during the time/work.

   Odgovorite na komentar

 • here piše:
  02/10/2012 at 11:03

  I’m more than happy to uncover this great site. I wanted to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely appreciated every little bit of it and I have you book marked to see new information in your site.

  Odgovorite na komentar

  • arsmagine.com piše:
   02/10/2012 at 13:22

   Thank you. I appreciate your kind words. This site will be more filled with content as time pass, so I’m glad you like what you see here for now. Enjoy your time reading books, seeing pictures, watching videos and other materials around here.

   Odgovorite na komentar

Iznesite Vaše mišljenje na predloženu temu

Uneta email adresa neće biti javno dostupna. Sva polja su obavezna, sem sajta.